Nieuwsbrief Workshop Schrijven – Augustus 2015

Het was een levendig en geïnspireerd voorjaar: vier workshops-schrijven vonden hier plaats, in en rond het huis. Het is altijd weer een mooi gezicht iemand in de schaduw van een boom te zien zitten, met een computer op schoot en een diepe denkfrons tussen de wenkbrauwen…. Onder de deelnemers ontstond al snel een geanimeerde groepsdynamiek,

tessa1

terwijl er toch voldoende tijd en aandacht was voor ieders persoonlijke schrijfwensen en –projecten. Er werd veel gelachen maar ook hard gewerkt. Van de verschillende aspecten die aan bod komen verdienen taal, stijl en structuur telkens weer extra aandacht – daarnaast de opbouw van een verhaal, de toon en het moeilijk te omschrijven stijlmiddel ‘ironie’. Het blijkt niet zo makkelijk te zijn als men denkt, maar ook niet zo moeilijk als men vreest!

Er werd tussendoor ook gewandeld.

tessa3

tessa2

Helaas kwam een van de deelnemers, Rita, daarbij ten val, wat lelijke schaafwonden tot gevolg had. De paden hier zijn vaak vol kuilen en stenen, reden waarom ik de deelnemers altijd vraag goede wandelschoenen mee te nemen. Dit lichtelijk tragische voorval kreeg een humoristische draai toen enkele ‘workshopsters’ op de plek van de val ter nagedachtenis een monument voor haar oprichtten.

tessa4

Eind september is er nog één workshop (waarvoor overigens nog 1 plaats vrij is, zie website). Daarna houd ik een lange pauze, omdat ik aan een  nieuw boek werk dat in april voltooid moet zijn. Waarschijnlijk kan ik dan in mei 2016 weer enkele workshops organiseren.

Maar voorlopig ben ik onderweg, in de geest of op stoffige paden…

tessa5

Met dank aan de fotografen: Elisabeth Langeler, Bert Lankamp, Anneke van den Berg.