Schrijfcursus door Tessa de Loo

Heb je altijd al willen schrijven en een schrijfcursus van Tessa de Loo willen volgen? Dat kan! Meerdere weken per jaar worden er schrijfcursussen georganiseerd in Casa Barroca, het huis van Tessa in Portugal. Tijdens deze cursus worden de verschillende kanten van het schrijven onder de loep genomen: techniek, inspiratie, toon, psychologie van de karakters, ironie, autobiografie versus fictie etc. Er worden ruime pauzes genomen om te eten, te wandelen, ideeën uit te wisselen, te dromen of zomaar een beetje te soezen in de zon.

Omgeving

aq_block_7
aq_block_8

Algarve

Verrukt is Tessa over haar woongebied in de heuvels van de zonovergoten Algarve waar ze net zo diep geworteld lijkt als de markante johannesbroodbomen. Overdag zingen bijzondere vogels, krekels geven een schemerconcert en `s nachts roept een uil. En altijd ruist de zeewind. De zuivere lucht ruikt naar wilde tijm en cistusroos, marjolein en sinaasappelbloesem. En het licht is goudkleurig, warm, intens. Als er zoiets bestaat als het landschap van de ziel, dan heeft ze dat gevonden in Portugal.

Accomodatie

Casa Barroca ligt op een helling, aan de rand van een gehucht in de heuvels met uitzicht op de zee. Ver weg van de toeristen-centra heerst hier nog de rust van het leven op het platteland. Er zijn vijf comfortabele slaapkamers in Casa Barocca en twee in het nabijgelegen Casa Candelária.

aq_block_12
aq_block_13
aq_block_14
aq_block_17
aq_block_18
aq_block_19

Het programma

De aankomst is op zondag. De schrijfcursus begint met een welkomstdrankje en avondeten. De kamerindeling is vastgesteld door Tessa voor begin van de workshop.

Van maandag tot en met zaterdag:

09.00 - 10.00

Ontbijt

10.00 - 13.00

Cursus (halverwege koffiepauze)

13.15 - 14.30

Lunch

14.30 - 16.00

Individuele schrijftijd

17.30 - 19.00

Tijd om te wandelen, voor uitstapje naar zee, etc.

Daarna

Avondeten

Bij de individuele schrijftijd is een persoonlijke bespreking van het werk mogelijk. Er wordt eenmaal een literaire avond georganiseerd, waarbij gelegenheid is uit eigen werk voor te dragen of iets van een schrijver die men erg bewondert. Verder is er een avond waarop een film vertoond wordt waarin het schrijven een grote rol speelt. Er wordt een keer een excursie naar Tavira ondernomen, inclusief lunch in een restaurant. Belangrijk: Uiterlijk drie weken na aanmelding/reservering graag de helft van het bedrag voldoen. Na afmelding wordt dit bedrag niet gerestitueerd. Dit in verband met enige onaangename ervaringen in dit opzicht.

aq_block_30
aq_block_31
aq_block_32

Beschikbaarheid

Cursus wordt uitgesteld

  • Geen plekken meer beschikbaar!
  • Logies, alle maaltijden, plus drankjes
  • Betaling: 450 euro over maken binnen twee weken na reserving - de rest van het bedrag maximaal twee weken voor aanvang workshop
  • Cursus
  • Vervoer van en naar luchthaven

Cursus wordt uitgesteld

  • Geen plekken meer beschikbaar!
  • Logies, alle maaltijden, plus drankjes
  • Betaling: 450 euro over maken binnen twee weken na reservering - de rest van het bedrag maximaal twee weken voor aanvang workshop
  • Cursus
  • Vervoer van en naar luchthaven

* De prijs voor 1 week bedraagt: 999 euro. Het vliegticket, de reisverzekering en één maaltijd in een restaurant niet inbegrepen in de prijs. De vlucht die geadviseerd wordt is de vlucht met Transavia: Vertrek vanuit Amsterdam op zondag om 17.05, aankomst in Faro 19.10 Vertrek vanuit Faro op zondag om 19.50, aankomst in Amsterdam 23.50. Desgewenst zijn andere vluchttijden ook mogelijk, bijvoorbeeld vanuit Eindhoven of Rotterdam.