Schrijfcursus door Tessa de Loo

Heb je altijd al willen schrijven en ben je een fan van het werk van Tessa de Loo? Dat kan je nu een cursus Schrijven bij haar volgen! Meerdere weken per jaar organiseert zij een schrijfcursus, gegeven vanuit haar huis in Casa Barroca, Portugal. Tijdens deze cursus worden de verschillende aspecten van schrijven onder de loep genomen, waaronder: techniek, inspiratie, toon, psychologie van de karakters, ironie, autobiografie versus fictie. Er worden ruime pauzes genomen om te eten, te wandelen, ideeën uit te wisselen, te dromen of zomaar een beetje te soezen in de zon.

Omgeving

aq_block_7
aq_block_8

Algarve

Verrukt is Tessa over haar woongebied in de heuvels van de zonovergoten Algarve, waar ze net zo diep geworteld lijkt als de markante johannesbroodbomen. Overdag zingen bijzondere vogels, krekels geven schemerconcerten en ´s nachts roept een uil. En altijd ruist de zeewind. De zuivere lucht ruikt naar wilde tijm en cistusroos, marjolein en sinaasappelbloesem. En het licht is er goudkleurig, warm en intens. Als er zoiets bestaat als het landschap van de ziel, dan heeft ze dat gevonden in Portugal.

Accomodatie

Casa Barroca ligt op een helling, aan de rand van een gehucht in de heuvels met uitzicht op de zee. Ver weg van de toeristencentra heerst hier nog de rust van het leven op het platteland. Er zijn vijf comfortabele slaapkamers in Casa Barocca en twee in het nabijgelegen Casa Candelária.

aq_block_12
aq_block_13
aq_block_14
aq_block_17
aq_block_18
aq_block_19

Het programma

De aankomst is op zondag. De schrijfcursus begint met een welkomstdrankje en avondeten. De kamerindeling is vastgesteld door Tessa voor het begin van de workshop.

Van maandag tot en met zaterdag:

09.00 - 10.00

Ontbijt

10.00 - 13.00

Cursus (halverwege koffiepauze)

13.15 - 14.30

Lunch

14.30 - 16.00

Individuele schrijftijd

17.30 - 19.00

Tijd om te wandelen, voor uitstapje naar zee, etc.

Daarna

Avondeten

Bij de individuele schrijftijd is een persoonlijke bespreking van het werk mogelijk. Er wordt eenmaal een literaire avond georganiseerd, waarbij gelegenheid is uit eigen werk voor te dragen of iets van een schrijver die men erg bewondert. Verder is er een avond waarop een film vertoond wordt waarin het schrijven een grote rol speelt. Daarnaast wordt een excursie naar Tavira ondernomen, inclusief lunch in een restaurant. Belangrijk: gelieve de helft van het bedrag uiterlijk drie weken na aanmelding/reservering te voldoen. Na afmelding wordt dit bedrag niet gerestitueerd. Dit in verband met enige onaangename ervaringen.

aq_block_30
aq_block_31
aq_block_32

Beschikbaarheid

Cursus wordt uitgesteld

  • Geen plekken meer beschikbaar!
  • Logies, alle maaltijden, plus drankjes
  • Betaling: 450 euro over maken binnen twee weken na reserving - de rest van het bedrag maximaal twee weken voor aanvang workshop
  • Cursus
  • Vervoer van en naar luchthaven

Cursus wordt uitgesteld

  • Geen plekken meer beschikbaar!
  • Logies, alle maaltijden, plus drankjes
  • Betaling: 450 euro over maken binnen twee weken na reservering - de rest van het bedrag maximaal twee weken voor aanvang workshop
  • Cursus
  • Vervoer van en naar luchthaven

* De prijs voor 1 week bedraagt 999 euro. Het vliegticket, de reisverzekering en één maaltijd in een restaurant niet inbegrepen in de prijs.